Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Αγανάκτηση δικηγόρων για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Αγανάκτηση δικηγόρων για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης παρέτεινε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας λόγω …αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2019 γενικά και μέχρι τις 14 Ιουνίου για τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
 
 
Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρέτεινε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας λόγω …αυτοδιοικητικών εκλογών μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2019 γενικά και μέχρι τις 14 Ιουνίου για τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
 
Το γεγονός έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε αρκετούς δικηγόρους καθώς θεωρούν ότι καταδεικνύει την ξεπερασμένη εκλογική διαδικασία που ισχύει. Επιπλέον τα κλειστά δικαστήρια δημιουργούν μεγάλο οικονομικό θέμα σε συναδέλφους τους που ζουν αποκλειστικά από τα ακροατήρια.
 
Χαρακτηριστική η ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook του Δημήτρη Χ. Αναστασόπουλου, Συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος σχολιάζει:
 
«Το πόσο απαρχαιωμένη είναι η εκλογική διαδικασία αποδεικνύεται περίτρανα και από την παράταση της αναστολής λειτουργίας Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αθηνών μέχρι τις 14 Ιουνίου! Ένας χαμένος δικαστικά μήνας, στο τέλος μάλιστα του δικαστικού έτους, εις βάρος των χιλιάδων δικηγόρων που ζουν αποκλειστικά από τα ακροατήρια! Και χωρίς καμία ουσιαστικά σοβαρή δικαιολογία! Ντροπή, τίποτα άλλο»