Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στους δρόμους της Αττικής λόγω τροχαίων

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στους δρόμους της Αττικής λόγω τροχαίων

Ο θλιβερός απολογισμός για τον μήνα Μάρτιο. Ποια είναι τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεκαπέντε άτομα έχασαν την ζωή τους και 556 τραυματίστηκαν, σε συνολικά 406 τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Αττική τον μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα: 15 θανατηφόρα με 15 νεκρούς 13 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες 432 ελαφρά με 527 ελαφρά τραυματίες 

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.299  παραβάσεις, από τις οποίες  594 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν: 618 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 54 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος 2.335 παραβάσεις ορίου ταχύτητας 234 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 380 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου 566 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας 751 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων

 

 

 

Πηγή :http://www.real.gr