facebook
Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Η Υποχώρηση Της Κυβέρνησης Για Τη Διαμεσολάβηση – Αλλαγές Στο Νομοσχέδιο

Η Υποχώρηση Της Κυβέρνησης Για Τη Διαμεσολάβηση – Αλλαγές Στο Νομοσχέδιο

Τ.Ν.Π. NEWSLETTER NEW TEMPALTE

Σε αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τη διαμεσολάβηση, το οποίο αποτελεί κομμάτι του πολυνομοσχεδίου, προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη συνάντηση που είχε ο Σταύρος Κοντονής με αντιπροσωπεία της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Οι δικηγόροι είχαν προ ημερών εκφράσει τις αντιρρήσεις τους επί του σχεδίου νόμου, ζητώντας μάλιστα την απόσυρσή του, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινείται και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελεων, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει καμία συνεδρίαση, ποινική ή αστική, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση με τους δικηγόρους πάντως, ακολούθησαν αλλαγές σε σχέση με τη μείωση του κόστους της διαδικασίας, ενώ έγιναν και νομοτεχνικές βελτιώσεις, που αφορούν:

1.Τη μείωση αμοιβής του διαμεσολαβητή από τα 250 στα 170 ευρώ.

2.Τον ορισμό τόπου δικαστηρίου κατάθεσης πρακτικού διαμεσολάβησης του αρμόδιου της διαφοράς κατά ΚΠολΔ.

3.Την επιλογή του τόπου διαμεσολάβησης από την ΚΕΔ όταν δεν υπάρχει συμφωνία ως προς το πρόσωπο του διαμεσολαβητή από τα μέρη.

4.Την εξαίρεση της κύριας παρέμβασης από την υποχρεωτικότητα.

5.Τη ρητή καταγραφή των τρόπων κλήτευσης σε διαμεσολάβηση.

6.Την εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα διαφορών όταν το ένα μέρος είναι το Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ.

7.Την εξαίρεση υποχρεωτικότητας για όσους πολίτες πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής στη νομική αρωγή / legal aid.

8.Τη δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών διαμεσολαβητών αποκλειστικά και μόνο ως προσωπικές.

9.Την ένταξη στον κανόνα υποχρεωτικότητας και των απαιτήσεων δανειστών που είναι εξοπλισμένες με εμπράγματη ασφάλεια ή ειδικό προνόμιο.

10.Τη μεταφορά εσόδων από ποινές στο ΤΑΧΔΙΚ και όχι γενικά στο Δημόσιο.

Σε πρότερο στάδιο, από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης είχε ήδη αφαιρεθεί η πρόβλεψη υποχρεωτικότητας στις εργατικές διαφορές και είχε μειωθεί κατά πολύ το ύψος της προβλεπόμενης χρηματικής ποινής για την περίπτωση μη προσέλευσης στη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

Πηγή:https://www.crashonline.gr

Για να δείτε την ανανεωμἐνη σελίδα της Επιθεώρησης Συγκοινωνιακού Δικαίου  πατήστε εδώ

Ενημερώνουμε τους συνδρομητές της  Τ.Ν.Π. ο ΣΟΛΩΝ ότι μέσα στο πρὠτο δεκαήμερο του 2018 ολοκληρώθηκε η μέγαλη αναβάθμιση που είχε ανακοινωθεί.

ΠροσοχήΣε καμία άλλη βάση δεδομένων δεν υπάρχει η Νομολογία της Τ.Ν.Π. ο Σόλων Power By Google

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους πάνω απο 10.000 χρήστες για την εμπιστοσύνη τους.

Δείτε παρακάτω την εικόνα που πρώτο αντικρύζει ο χρήστης, μόλις βάλει τους κωδικούς του, καθώς και τις βασικές οδηγίες που του δίνονται για να πάρει adhoc Σχολιασμένη Νομολογία – Αρθρογραφία.

Τ.Ν.Π. NEWSLETTER NEW TEMPALTE

 Σας καλωσορίζουμε στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ο Σόλων Σχολιασμένης Νομολογίας Τροχαίου και Ασφαλιστικού Δικαίου By Google 
 Είναι χρήσιμο για εσάς να παρακολουθείται συχνά την ολιγόλεπτη επίδειξη λειτουργίας 
Πατώντας εδώ  Για τις αναζητήσεις των λημμάτων σας ακολουθείστε τις παρακάτω βασικές οδηγίες    Πληκτρολογείτε τα λήμματα σας ΠΑΝΤΑ με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες και ΠΑΝΤΑ θα πρέπει όλες οι λέξεις να είναι σωστά τονισμένες.

  1. Προσοχή: Πάντοτε πρέπει να αφήνουμε ένα χαρακτήρα κενό ανάμεσα σε κάθε λέξη.
  2. Μην χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ σύμβολα όπως αστερίσκους – παύλες κ.λπ.
  3. Για να φτάσουμε σε αποφάσεις ad hoc πληκτρολογούμε πρώτα την λέξη που επιθυμούμε και εξειδικεύουμε προσθέτοντας λέξη-λέξη μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα αφήνοντας πάντα μεταξύ των λέξεων ένα κενό και προσέχοντας να είναι όλες οι λέξεις σωστά τονισμένες. Π.χ.(εάν πληκτρολογήσουμε το λήμμα ηθική βλάβη θα λάβουμε 522 σχολιασμένες αποφάσεις. Εάν εν συνεχεία προσθέσουμε δίπλα το λήμμα αναπηρία θα μας περιορίσει σε 169 αποφάσεις. Προσθέτοντας στην συνέχεια το λήμμα ακρωτηριασμός θα μας περιορίσει σε 16 αποφάσεις . Τέλος εξειδικεύοντας ακόμη περισσότερο την αναζήτηση μας βάζοντας το λήμμα κάτω άκρου φτάνουμε σε 9 ad hoc αποφάσεις που αφορούν παθόντα που διεκδικεί ηθική βλάβη έχοντας αναπηρία με ακρωτηριασμό κάτω άκρου.)
  4. Για να πάρουμε τις contra αποφάσεις σχετικά με το λήμμα αναζήτησης μας δηλαδή τις αντίθετες αποφάσεις πληκτρολογούμε δίπλα στο λήμμα αναζήτησης την λέξη (απορριπτέα). Έτσι διευκολύνονται οι αναζητήσεις από πλευράς εναγόμενου η διερευνούμε τις πιθανές θέσεις του αντιδίκου.
  5. Για την αναζήτηση άρθρων Αστικού Κώδικα πληκτρολογήστε πάντοτε σύμφωνα με το παράδειγμα (π.χ. Για την αναζήτηση του άρθρου του αστικού κώδικα ΑΚ 932 πληκτρολογούμε ακ 932 δηλαδή γράφουμε με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες τα γράμματα ακ και αφήνουμε πάντα ένα κενό και μετά γράφουμε τον αριθμό του σχετικού άρθρου.
  6. Για την επιτάχυνση της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων επιλέγουμε μία μικρή φράση δίπλα στο πλήκτρο της αναζήτησης με την ένδειξη σύνθετη αναζήτηση και στην συνέχεια επιλέγουμε με το βελάκι στο παραθυράκι με την ένδειξη 10 αποτελέσματα και το κάνουμε 100 ούτως ώστε να μας προβάλλονται τα αποτελέσματα αντί ανά 10 αποφάσεις να προβάλλονται ανά 100.
  7. Για αναζήτηση φράσεων και όχι απλώς λέξεων απλά βάζουμε την σχετική φράση μέσα σε εισαγωγικά πατώντας shift διπλό τόνο (“), είναι το σύμβολο που αντιστοιχεί στο πλήκτρο του τόνου όταν πατήσουμε σύγχρονος το shift. Για να είμαστε βέβαιοι ότι η αναζήτηση μας έχει γίνει σωστά θα πρέπει οι λέξεις- λήμματα αναζήτησης μας να προβάλλονται υπογραμμισμένες με ενιαίο κίτρινο χρώμα. Εάν υπογραμμίζονται με διαφορετικό χρώμα η κάθε λέξη σημαίνει ότι η αναζήτηση μας έχει γίνει όχι ως ενιαία φράση αλλά ξεχωριστά η κάθε λέξη.
  8. Για αναζήτηση άρθρων η αποφάσεων ανά δικαστήριο επιλέγουμε το πλήκτρο δεξιά από το παράθυρο που γράφουμε τα λήμματα αναζήτησης μας με την ένδειξη ΟΛΑ και πατώντας το βελάκι, μας ανοίγουν όλες οι υποκατηγορίες που μπορούμε να επιλέξουμε. Για περισσότερα αποτελέσματα συστήνουμε να έχετε στις αναζητήσεις σας την επιλογή ΟΛΑ.
  9. Για να ταξινομείτε τα αποτελέσματα με χρονολογική σειρά πατήστε πάνω στην φρασούλα πάνω Δεξιά στην κάθε σελίδα των αποτελεσμάτων σας με την ένδειξη Ταξινόμηση βάσει ημερομηνίας ή Ταξινόμηση βάση σχετικότητας Που βρίσκεται επάνω δεξιά και κάτω από τον αριθμό των αποτελεσμάτων.

                     Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:210.9824002 6977.000500 6977.257580

                                                                                                  Καλές αναζητήσεις.

                                                              ΝΟΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

                                                                                         Με τη δύναμη του Google Search Appliance