facebook
Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Νομοθετική ρύθμιση προστασίας οφειλετών από τις εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρίες

Νομοθετική ρύθμιση προστασίας οφειλετών από τις εισπρακτικές – δικηγορικές εταιρίες

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε μιλώντας στην Βουλή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να προστατευτούν οι οφειλέτες από δικηγορικές εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν ρόλο εισπρακτικής. Θα μπουν όροι και κανόνες στη λειτουργία τους.
 
 
Ο νόμος όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έρθει στη Βουλή και θα δοθεί ένα τέλος στο τοπίο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. «Η χώρα έχει κανόνες και αυτοί θα εφαρμόζονται από όλους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.
 
«Το θέμα είναι σημαντικό», υποστήριξε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και επισήμανε ότι υπάρχει γκρίζα ζώνη, διότι ο Ν. 3758/2009 που αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες δεν έχει πεδίο εφαρμογής στα δικηγορικά γραφεία και τις δικηγορικές εταιρείες που εμπλέκονται στις προσπάθειες είσπραξης οφειλών και μετατρέπονται ουσιαστικά σε εισπρακτικές εταιρείες
 
 
Ενημέρωσε μάλιστα τη Βουλή ότι πρόσφατα επιβλήθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ελληνική τράπεζα, για υπόθεση ακατάσχετου λογαριασμού. Επισήμανε ακόμη ότι πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
«Εσείς είστε με τους μικρούς στα κανάλια, αλλά στα πρόστιμα ήσασταν με τους μεγάλους. Εμείς ήμασταν με όλους και τους μεγάλους και τους μικρούς, και λέμε σε όλους το ίδιο: Η χώρα έχει κανόνες, οι νόμοι θα εφαρμόζονται είτε αφορά στους μικρούς είτε αφορά στους μεγάλους» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
 
Με τη σειρά του ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει σχέδιο νόμου, που είχε κατατεθεί ενάμισι μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόκαμε».
 
Η απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη ήταν άμεση: «Εάν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση, για να ολοκληρώσει τον κοινωνικό διάλογο που ήθελε, για κάτι τόσο σοβαρό, χρειάστηκε 4,5 χρόνια και σε 4,5 χρόνια δεν προκάματε, όπως είπατε, φαντάζομαι να μας δώσετε εμάς, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εξάμηνο. Οι κυβερνήσεις έχουν έναν χρόνο θητείας. Κρίνονται γι΄αυτά που κάνανε και όχι γι΄αυτά που δεν προκάνανε. Αυτά που δεν προκάνανε, να τα προλαβαίνανε, είναι η απάντηση».
 
 
 Για να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένα μέσω Life Streaming το Πανελλήνιο Νομικό Συνέδριο <<Το Τροχαίο Ατύχημα Αστική και Ποινική Ευθύνη των Εμπλεκομένων Μερών>> που διεξήχθη 20-21 Σεπτεμβρίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πατήστε εδώ