Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Τέλος επιτηδεύματος: Στο τραπέζι η μείωσή του – Πώς θα διαμορφωθεί

Τέλος επιτηδεύματος: Στο τραπέζι η μείωσή του – Πώς θα διαμορφωθεί

AAA ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η μείωση του τέλους επιτηδεύματος είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», αυτό σημαίνει ότι το τέλος επιτηδεύματος, από 650 ευρώ θα μειωθεί στα 325 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος επιτηδεύματος εφαρμόσθηκε το 2011 μαζί με την έκτακτη εισφορά.

Λόγω αδυναμίας περιορισμού της φοροδιαφυγής κυρίως στους ελεύθερους επαγγελματίες και υπό την πίεση της τρόικας, η τότε κυβέρνηση επέβαλε οριζόντιο τέλος σε επιτηδευματίες (φυσικά και πρόσωπα και νομικές οντότητες) και ασκούντες ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα έσοδα από το τέλος επιτηδεύματος ανέρχονται για το 2020 σε 482 εκατ. ευρώ και αυτά αντλούνται από περίπου 611.000 ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα ανεξαρτήτως αν το εισόδημα τους είναι μικρό, μεσαίο ή μεγάλο.

AAA ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τα ποσά

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” το τέλος θα διαμορφωθεί ως εξής:

-Από 800 ευρώ ετησίως για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ.

-Από 1.000 ευρώ ετησίως για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ.

Από 650 ευρώ ετησίως για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σε 325 ευρώ.

Από 600 ευρώ ετησίως για κάθε υποκατάστημα, σε 300 ευρώ.

 

 

Πηγή : www.real.gr

 
NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ 
AAA ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ