facebook
Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Τα ονόματα των δικαστών που καθυστερούν τη δημοσίευση αποφάσεων ζητάει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Τα ονόματα των δικαστών που καθυστερούν τη δημοσίευση αποφάσεων ζητάει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

BANNER ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 260x95

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2021

Αρ. Πρωτ. 1670

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

Αξιότιμοι συνάδελφοι Πρόεδροι Εφετών,

Σε συνέχεια του μηνύματος μου, λόγω της προαγωγής μου στο βαθμό της Προέδρου του Αρείου Πάγου και προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, γεγονός που επιβάλλεται όχι μόνον για τους λόγους που αναφέρω στο μήνυμα, αλλά όπως διαπίστωσα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, χάριν του κύρους της χώρας μας ως προς τον σημαντικό αυτό τομέα έναντι των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης , σας ζητώ, θεωρώντας δεδομένη την κατανόησή σας, το ταχύτερο δυνατόν, με σχετικό έγγραφο σας, να μου γνωστοποιήσετε:

BANNER ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 260x95

Τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων Ειρηνοδικών, Παρέδρων, Πρωτοδικών, Προέδρων Πρωτοδικών και Εφετών, που υπηρετούν στην περιφέρειά σας, οι οποίοι καθυστερούν να δημοσιεύσουν αποφάσεις και να συντάξουν σκεπτικά.

Συγκεκριμένα, καθόσον αφορά αποφάσεις

επί υποθέσεων τακτικής διαδικασίας πέραν των οκτώ μηνών,

επί υποθέσεων λοιπών διαδικασιών πέραν των έξι μηνών,

επί ασφαλιστικών μέτρων πέραν των τεσσάρων μηνών

και σύνταξη σκεπτικών πέραν των τεσσάρων μηνών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, που ενδεχομένως σας αφορούν οι ως άνω πληροφορίες, που ζητώ από τον προϊστάμενο σας.

Κατ’ αρχήν προσδιόρισα τα ως άνω χρονικά διαστήματα με βάση το γεγονός, πως λόγω της πανδημίας, τα τελευταία δύο δικαστικά έτη τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια υπολειτουργούσαν με άμεση συνέπεια τον μειωμένο αριθμό το μεν χρέωσης πολιτικών υποθέσεων το δε εκδίκασης των ποινικών.

Ακόμη σας διαβεβαιώνω πως η περίπτωση του καθενός και της κάθε μιας από εσάς θ’ αξιολογηθεί για την ανάγκη ή μη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών από τον αρμόδιο, ανάλογα με το βαθμό σας, προβλεπόμενο από τις ως άνω διατάξεις δικαστικό λειτουργό, αφού ληφθούν υπόψη:

NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ

ι) Όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας ως δικαστικών λειτουργών.

2) Οι ιδιαιτερότητες από κάθε άποψη της κάθε υπόθεσης, που αφορά η καθυστέρηση.

3) Οι τυχόν επιπλέον του δικαιοδοτικού σας έργου, υπηρεσιακές υποχρεώσεις σας και

4) η πορεία σας ως δικαστικοί λειτουργοί της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, από τον διορισμό σας μέχρι σήμερα. Σκοπός της αποστολής του εγγράφου αυτού στα μέσα του ελληνικού καλοκαιριού είναι και η παρότρυνση για αξιοποίηση εκ μέρους σας του χρονικού διαστήματος που απομένει μέχρι την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Αγαπητοί Δικαστικοί Υπάλληλοι.

Γνωρίζω πως στα περισσότερα Δικαστήρια υπηρετεί αριθμός συναδέλφων σας μικρότερος απ’ αυτόν που απαιτείται για την εκπλήρωση των καθηκόντων σας με τις αρμόζουσες συνθήκες παροχής της εργασίας σας.

Γι’ αυτό λυπάμαι ειλικρινά που σας επιφορτίζω – επιβαρύνω με την έρευνα και στη συνέχεια κατάρτιση των αιτούμενων με την παρούσα επιστολή μου εγγράφων.

Επιθυμώ την κατανόησή σας.

Ακόμη, προκειμένου να συμβάλω τουλάχιστον στη μείωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων σας, θα συναντηθώ το ταχύτερο δυνατόν με τους συναδέλφους σας που συγκροτούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σας, ώστε να ενημερωθώ για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, για την κάθε δικαστική υπηρεσία ξεχωριστά.

Σας τιμώ και σας σέβομαι

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Μαρία Γεωργίου