Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις Παγώνουν οι κατασχέσεις του ΚΕΑΟ ενόψει της νέας ρύθμισης οφειλών

Παγώνουν οι κατασχέσεις του ΚΕΑΟ ενόψει της νέας ρύθμισης οφειλών

Στο πάγωμα των κατασχέσεων για οφειλές σε πρώην ασφαλιστικά ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα προχωρήσει το ΚΕΑΟ μετά από εντολή του υπουργείου Εργασίας ενόψει της νέας ρυθμίσης για οφειλές με επανυπολογισμό εισφορών με τα ισχύοντα στον ΕΦΚΑ και κούρεμα προσαυξήσεων.

Αυτό ανέφερε χθές ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ . Πετρόπουλος ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή για τα χαρακτηριστικά της νέας ρύθμισης οφειλών έως 120 δόσεις επισήμανε : 
“Είμαστε στις λεπτομέρειες και πολύ σύντομα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους από 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές”

Με τον επανυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, τόνισε αυτές θα μειωθούν δραστικά μέχρι και κατά 70%.Οφειλή 70.000 ευρώ θα πέσει στις 20.000 ευρώ”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Θα μπορεί να βλέπει ο κάθε οφειλέτης, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει, ποιο ποσό όφειλε και ποιο ποσό θα οφείλει αν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Με αυτό το απλό σύστημα θα βγει ένας βραχνάς από το λαιμό 900.000 συμπολιτών μας ενώ παράλληλα και οι ασφαλιστικές οφειλές θα είναι εισπράξιμες”.

 

 

 

 

Πηγή : https://www.asfalisinet.gr/