facebook
Αρχική Νομολογία Ανακοινώσεις NEA ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΡΟΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ Ένα ακόμα όνειρο χρόνων για τον δικηγόρο της μαχόμενης ποινικής δικηγορίας γίνεται πράξη

NEA ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΡΟΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ Ένα ακόμα όνειρο χρόνων για τον δικηγόρο της μαχόμενης ποινικής δικηγορίας γίνεται πράξη

BANNER ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΝΕΟ 260x95 004

Μετά από συστηματικές, επίμονες προσπάθειες του δικηγορικού σώματος και μετά την πρόσφατη υλοποίηση του ζητήματος της απομαγνητοφώνησης των ποινικών δικών, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπευθύνους έργου ΟΣΔΔΥ ΠΠ και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών), υλοποιήθηκε και τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης ροής μήνυσης σε πραγματικό χρόνο (real time) για τις υποθέσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Με τη χρήση της εφαρμογής κάθε δικηγόρος μπορεί να παρακολουθεί την πορεία των ποινικών υποθέσεων που χειρίζεται, μέσω διαδικτύου, χωρίς να απαιτείται, όπως μέχρι τώρα, χρονοβόρα επιτόπια μετάβαση στην Εισαγγελία.

Για την πρόσβαση στην online εφαρμογή της ροής μήνυσης, ο πληρεξούσιος Δικηγόρος ακολουθεί τα κάτωθι (συνοπτικά) βήματα:
1. Συνδέεται στο portal.olomeleia.gr με τους κωδικούς του.
2. Μεταβαίνει στην ενότητα «Ροή Μήνυσης»
3. Μεταβαίνει στη φόρμα αναζήτησης για το στάδιο δικογραφίας. Επιλέγει την Εισαγγελία για την οποία θέλει να αναζητήσει πληροφορίες, συμπληρώνει στα κριτήρια αναζήτησης είτε τον ΑΒΜ/ΑΔ της δικογραφίας είτε τον αριθμό και το έτος πρωτοκόλλου της δικογραφίας που τον ενδιαφέρει.
4. Μετά την εισαγωγή του ΑΒΜ/ΑΔ /αρ. πρωτοκόλλου και έτος πρωτοκόλλου και την αποδοχή των δηλώσεων που εμφανίζει το σύστημα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αιτείται τη λήψη μη επίσημου, αυτοματοποιημένου σημειώματος πορείας δικογραφίας.
5. Ο αιτών, λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο, μέσω ασφαλούς σύνδεσης με το ΟΣΔΔΥ ΠΠ, το αποτέλεσμα αναζήτησης που περιλαμβάνει τις κάτωθι πληροφορίες που αφορούν τη δικογραφία:
I. Κατάλογο με τους Αριθμούς Βιβλίων και την αντίστοιχη ημερομηνία Εισαγωγής τους στην εκάστοτε Εισαγγελία.
II. Την ημερομηνία υποβολής από Αρχή και τον τίτλο της Αρχής (Προέλευση)
III. Την ημερομηνία Πρωτοκόλλου/Αριθμό Πρωτοκόλλου Αρχής
IV. Κατάλογο των Μηνυομένων/Κατηγορούμενων (ανωνυμοποιημένα στοιχεία επωνύμου, ονόματος, πατρωνύμου, μητρωνύμου)
V. Κατάλογο των Μηνυτών (ανωνυμοποιημένα στοιχεία επωνύμου, ονόματος, πατρωνύμου, μητρωνύμου)
VI. Κατάλογο των Αδικημάτων
VII. Στάδιο δικογραφίας:
α. Ημερομηνία Ανάθεσης·
β. Ημερομηνία Αποστολής·
γ. Ενέργεια (τελευταία κίνηση της δικογραφίας)·
δ. Ημερομηνία Επανυποβολής·
ε. Πρωτόκολλο Επανυποβολής·
στ. Στοιχεία Δικασίμου·
ζ. Στοιχεία Απόφασης.

BANNER ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΝΕΟ 260x95 004

Στο προσεχές διάστημα θα ενταχθούν στην εφαρμογή και οι Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών, καθώς και οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Χαλκίδας. (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ Α’ Φάση)

Στην πραγμάτωση αυτού του χρόνιου αιτήματος του δικηγορικού σώματος συνέβαλλαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας που είχε την πολιτική πρωτοβουλία υλοποίησης του έργου, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για την εκπόνηση και υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τα μέλη της ΚΟΔΕ και της ΟΔΕ ΟΣΔΔΥ ΠΠ, (η δή ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Διευθύνων την ΚΟΔΕ και Πρόεδρος της ΟΔΕ ΟΣΔΔΥ ΠΠ Ευάγγελος Ζαχαρής, ο Εισαγγελέας Εφετών, Διευθύνων την Ομάδα Λειτουργίας Υποστήριξης Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογών της ΟΔΕ Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο Αντεισαγγελέας Εφετών, Αναπλ. Διευθύνων της Ομάδας Λειτουργίας Υποστήριξης Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογών της ΟΔΕ Δημήτριος Γκύζης, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Αναπλ. Διευθύνων της Ομάδας Υποστήριξης Ροών Ποινικής Διαδικασίας της ΟΔΕ , Αντώνιος Κασάπης, ο Αντεισαγγελέας Εφετών κ. Νικόλαος Φιστόπουλος και οι δικαστικές υπάλληλοι Μέλη της ΟΔΕ, Βασιλική Βλάχου και Φανή-Αθηνά Παπαδογούλα), η Προϊσταμένη της Γραμματείας της Εισαγγελίας, κα Μαρία Ιωαννίδου, ο αρμόδιος Σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ για την Εισαγγελία Δημήτρης Αναστασόπουλος, οι συνάδελφοι Γιώργος Γιαννόπουλος (DPO του ΔΣΑ) και Γιώργος Σακελλαριάδης για τη συμβολή τους στα νομικά θέματα τήρησης προσωπικών δεδομένων και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης του ΔΣΑ, Βασίλης Μανιός, Διευθυντής Πληροφορικής ΔΣΑ και υπεύθυνος ΟΠΣ της Ολομέλειας.

Με επιμέλεια της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης του ΔΣΑ και της συναδέλφου Ε. Παπατρέχα, επισυνάπτεται Πρακτικός Οδηγός χρήσης της εφαρμογής προς διευκόλυνση των συναδέλφων, ο οποίος θα αναρτηθεί και στο portal.olomeleia.gr.

Συνημμένα

 
 
NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ
 
 
 
Πηγή: dsa.gr