Παράλειψη Ένταξης του Κλάδου των Δικηγόρων στις κατηγορίες των δικαιούχων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού λόγω του κορωνοϊού COVID-19 

Η προσβαλλόμενη ΓΔΟΥ 134/16.6.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  δεν παραβίασε τα άρθρα 4 παρ. 1 (αρχή της ισότητας),  5 παρ. 1 και 106 παρ. 1 του Συντάγματος ούτε εξήλθε των ορίων της σχετικής νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως.

Η διάταξη του άρθρου 22 παρ. 1 του Συντάγματος αναφέρεται στην παροχή εξαρτημένης εργασίας με σχέση ιδιωτικού δικαίου και δεν εφαρμόζεται σε ελεύθερα επαγγέλματα όπως αυτό του δικηγόρου

Οι περιορισμοί στη λειτουργία των δικαστηρίων δεν ήταν απόλυτοι, δεδομένου ότι τα δικαστήρια συνέχισαν τη λειτουργία τους για την εκδίκαση επειγουσών ή και ώριμων υποθέσεων, δεν επηρέασαν την εξωδικαστική επαγγελματική δραστηριότητα των δικηγόρων και δεν εμπόδισαν την προετοιμασία δικαστικών υποθέσεων, προκειμένου να εκδικασθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Απορριπτέα η αίτηση ακύρωσης  

Απόφ. ΣτΕ ………

Για περισσότερα πατήστε στην εικόνα και συμπληρώστε τα στοιχεία σας

ChatGPT Image Mar 10 2026 12 16 47 AM

banner 2 '.BANNER-LINKEDIN.'

Για να διαβάσετε περισσότερα παρακαλώ συνδεθείτε συμπληρώνοντας τα στοιχειά σας