facebook

Μηνιαίο Νομικό Περιοδικό από το 1973

  • Το καλύτερο εργαλείο στη υποστήριξη υποθέσεων Τροχαίων Ατυχημάτων για Δικηγόρους , Δικαστές, Ασφαλιστές , Πραγματογνώμονες κλπ.
  • Το μοναδικό μηνιαίο περιοδικό (έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής) με Πλήρη Κάλυψη της Νομολογίας – Νομοθεσίας – Αρθρογραφίας για Τροχαία Ατυχήματα – Ιδιωτική Ασφάλιση με Ανελλιπή μηνιαία κυκλοφορία 49 έτη.
  • Πλήρης κάλυψη στο Δίκαιο της Υπαιτιότητας – των αποζημιώσεων και των Δικονομικών προβλημάτων και τις σχέσεις Ασφαλιστή – Ασφαλισμένου – παθόντος.

Το περιοδικό που συνέβαλε και συμβάλει με ιδιαίτερη αρθρογραφία Σχολιασμένη Νομολογία στην επίλυση και διαμόρφωση του Δικαίου των Τροχαίων ατυχημάτων.Η “Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου”, αρχικά ιδρύθηκε το 1973 από τον Ονούφριο Ονουφριάδη δικηγόρο παρ’ Αρείω – Πάγω επί τιμήν συγγραφέα και καθηγητή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των παραγωγικών σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το παρελθόν. Τα διεξαχθέντα κατά το παρελθόν Πανελλήνια Συνέδριά μας στους διάφορους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας μας και η προβολή μέσω των στηλών του περιοδικού μας των σχετικών άρθρων με ανάλυση και σχολιασμό των θέσεων της νομολογίας, συνέβαλε στην γέννηση ενός συγκεκριμένου νομικού χώρου υπό τον τίτλο “Συγκοινωνιακό Δίκαιο”, εντός του οποίου επιχειρείται η κάλυψη της αστικής και ποινικής ευθύνης των εκ των τροχαίων ατυχημάτων εμπλεκομένων.

Σε κάθε τεύχος, επιλαμβανόμεθα ενός εκ των καυτών θεμάτων της εποχής που απασχολούν το νομικό μας κόσμο, και με σχετικό άρθρο – αφιέρωμα, εξοπλισμένο με ανάλογη Νομολογία, βοηθούμε στην απαγκίστρωση των εγκλωβισμένων στις αναρίθμητες συμπληγάδες της δικαστηριακής πρακτικής.

Στη συνέχεια, στις μόνιμες στήλες του Περιοδικού, παρουσιάζεται η σύγχρονη νομολογία – σχολιασμένη (με τυχόν παράθεση και των contra θέσεων), σε θέματα που αφορούν :

  • Α. Έρευνα της Υπαιτιότητας – Συνυπαιτιότητας – παραβάσεις διατάξεων του ΚΟΚ κατά περίπτωση
  • Β. Το Δίκαιο των Αποζημιώσεων εκ Τροχαίων Ατυχημάτων –Αστική Ευθύνη βάσει των διατάξεων του Αστικού Κώδικα και Ν. ΓπΝ/1911.
  • Γ. Ζητήματα Ιδιωτικής Ασφάλισης – Σχέσεις Ασφαλιστή και του λήπτη της ασφάλισης.
  • Δ. Δικονομικά Ζητήματα

Η λειτουργία του διαδικτυακού μας κόμβου τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια έτυχε σημαντικότατης ανταπόκρισης, όχι μόνον από τους συνδρομητές του περιοδικού μας, αλλά και από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας που μέσω του διαδικτύου μας επισκέπτεται, αναζητώντας σχετική αρθρογραφία, νομολογία, χρήσιμες ειδήσεις αλλά και χρηστικές πληροφορίες, αναφορικά με την υπαιτιότητα, τις αποζημιώσεις, τις σχέσεις ασφαλιστών – ασφαλισμένων και τα δικονομικά ζητήματα που αναφύονται κατά την εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα που αποστέλλεται δωρεάν σε όσους το επιθυμούν, συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην γρηγορότερη ενημέρωση του νομικού κόσμου στις νομολογιακές κυρίως εξελίξεις σε φλέγοντα ζητήματα της δικαστηριακής πρακτικής και πλέον σε όλο ανεξαιρέτως το εύρος του Δικαίου.

 

Είπαν για εμάς

Αθαν. Γ. Κρητικός , Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου  ε.τ. 

Η έκδοση του περιοδικού ʺ Επιθεώρηση  Συγκοινωνιακού   Δικαίου ʺ κατά το τρέχον έτος εορτάζει την 40στή επέτειο των γενεθλίων της . Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο περιοδικό, την ιδέα εκδόσεως του οποίου συνέλαβε  ο ιδρυτής του Ονούφριος Ονουφριάδης , ακαταμάχητος και δραστήριος δικηγόρος της πράξεως και καθηγητής των Σχολών Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Το περιοδικό διακρίνεται για την ενημερότητά του στην παρουσίαση της πλέον επίκαιρης νομολογίας, αλλά και της μεταβαλλόμενης για την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα σχετικής νομοθεσίας, σε θέματα συγκοινωνιακού δικαίου και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν αποζημιώσεις από ατυχήματα αυτοκινήτων που παρουσιάζουν έντονο οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Στις στήλες του περιοδικού φιλοξενούνται , προσθέτως, και αξιόλογες μελέτες υψηλού επιστημονικού επιπέδου εκλεκτών συνεργατών του που αφορούν κυρίως κρίσιμα θέματα εφαρμογής του δικαίου στην πράξη. Για τους λόγους αυτούς έχει αναδειχθεί σε ένα χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για την πληρέστερη ενημερότητα των ασχολουμένων με τον παραπάνω κλάδο του δικαίου δικαστών ,δικηγόρων ,ασφαλιστών και γενικά όσων ενδιαφέρονται να έχουν άμεση πρόσβαση στα σχετικά θέματα.

Βέβαια υπό τις σημερινές σκληρές, γενικώς , συγκυρίες που διέρχεται η Χώρα μας η συνέχιση της εκδόσεως του περιοδικού δεν αποτελεί απλή εκπλήρωση ενός ηθικού χρέους των συνεχιστών του περιοδικού Μιχάλη και Ευστρατίου Ονουφριάδη έναντι του πατρός των, ο οποίος εν ζωή άφησε τη σφραγίδα του στο περιοδικό , αλλά οφείλεται στην ακλόνητη διάθεση και προσπάθειά τους για προσφορά στον εν γένει νομικό κόσμο.

Χαιρετίζοντας τα γενέθλια του περιοδικού εύχομαι και εγώ από της θέσεως αυτής για το λόγο αυτό εκ βάθους καρδίας στο άξιο επιτελείο της εκδόσεως του περιοδικού υγεία ώστε να έχουν τη δύναμη και για τη συνέχιση της ζωής του περιοδικού .

Αθαν. Γ. Κρητικός , Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου  ε.τ. ,             

13 Απριλίου  2013 . Μελίσσια – Αττικής