facebook

Αλλαγή στην διαδικασία με την οποία τελικά εκδίδονται οι αποφάσεις υποθέσεων που τις έχουν χρεωθεί δικαστές που καθυστερούν υπέρμετρα με αποτέλεσμα να τις φορτώνονται άλλοι, ευσυνείδητοι, συνάδελφοί τους, προαναγγέλλει ουσιαστικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου στην επιστολή προς τους συναδέλφους της ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου.

BANNER ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 260x95

«Μόνον για ενίσχυση του σθένους σας, σας διαβεβαιώνω πως στα πλαίσια του νόμου, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλείψει το φαινόμενο της ανασυζήτησης υποθέσεων που αφαιρέθηκαν λόγω καθυστέρησης, από συναδέλφους σας, με άμεση συνέπεια την επί πλέον επιβάρυνση σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταδίκες της χώρας, λόγω καθυστερήσεων, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μιλώντας για μικρό μεν αριθμό δικαστών που καθυστερούν ,αλλά για ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Δικαιοσύνης: «Ο αριθμός των συναδέλφων μας που καθυστερούν, καίτοι μικρός έχει επίπτωση στο κύρος της απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα μας. Συνακόλουθα δε του καθενός από εμάς», υπογραμμίζει.

Προσλήψεις

Η κα Γεωργίου αναφέρεται στις ειδικές συνθήκες που άφησε πίσω της η πανδημία, ενώ απευθύνεται και στους δικαστικούς υπαλλήλους αναφέροντας πως θα ικανοποιηθούν τα αιτηματά τους : «…Αναγνωρίζεται από όλους τους αρμόδιους και κυρίως από τον Υπουργό Δικαιοσύνης η επιτακτική ανάγκη πλήρωσης των πολλών κενών θέσεων που υπάρχουν στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες όλης της χώρας κι εντεύθεν ότι παρέχετε την εργασία σας με συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες. Ψυχραιμία, Υπομονή και Προσοχή. Κατά τη διαβεβαίωση των αρμοδίων στον Υπουργό σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του έτους που διανύουμε θα προσληφθούν νέοι συνάδελφοι σας».

Ολόκληρη η επιστολή

Η επιστολή της Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας απευθύνεται προς όλους τους Δικαστικούς Λειτουργούς και Δικαστικούς Υπαλλήλους της Χώρας.

«Αγαπητοί συνάδελφοι και δικαστικοί υπάλληλοι (γραμματείς, δακτυλογράφοι, δικαστικοί επιμελητές) !

Με τη βεβαιότητα πως οι ευχές είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες, λόγω της έναρξης του δικαστικού έτους, Σας εύχομαι και πάλι να έχετε υγεία, προσωπική- οικογενειακή ηρεμία και ισορροπία. Γνωρίζω πως οι συνθήκες ζωής μας παρουσιάζουν ιδιομορφίες, για λόγους που αφορούν όλους τους πολίτες και μάλιστα όχι μόνον τους Έλληνες και επιπλέον για άλλους (λόγους), που αφορούν τις υπηρεσιακές μας υποχρεώσεις κι έτσι προσαρμόζω τις ευχές μου, ώστε αυτές να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το δικαστικό έτος που αρχίζει έχει ιδιαιτερότητα. Και τούτο διότι η απονομή της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης θα λειτουργήσει κανονικά, εκτός απροόπτου, μετά από δύο δικαστικά έτη που, για το γνωστό λόγο, υπολειτουργούσε με κυριότερη, μεταξύ άλλων συνέπεια, ο αριθμός των προς εκδίκαση υποθέσεων (ποινικών και πολιτικών) να έχει σημαντικά αυξηθεί, λόγω όμως της καθυστέρησης εκδίκασής τους, η ανάγκη για δημοσίευση, έγκαιρα απόφασης είναι περισσότερο επιτακτική. Είμαι απόλυτα βέβαιη πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε όλα τα προσόντα για να διαχειρισθείτε με επιτυχία την ιδιαίτερη αυτή κατάσταση. 

Προσωπικά παίρνω δύναμη και αντλώ σθένος όταν αισθάνομαι την ικανοποίηση του ενδιαφερόμενου ατόμου από την ορθή και σε εύλογο χρόνο πορεία της υπόθεσής του κι εντεύθεν την εξάλειψη του ελέγχου της χώρας μας από το ΔΕΕ και το ΕΔΔΑ.

Μόνον για ενίσχυση του σθένους σας, σας διαβεβαιώνω πως στα πλαίσια του νόμου, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλείψει το φαινόμενο της ανασυζήτησης υποθέσεων που αφαιρέθηκαν λόγω καθυστέρησης, από συναδέλφους σας, με άμεση συνέπεια την επί πλέον επιβάρυνση σας.

Σας επισημαίνω πως η βοήθεια σας, στους συναδέλφους σας, που καθυστερούν, πρέπει κατά νόμον να περιορίζεται μόνον στην εισφορά των γνώσεών σας στην περίπτωση που έχετε αποφανθεί σε όμοιο με δικό τους προβληματισμό επί νομικού ζητήματος. Οποιαδήποτε τυχόν περαιτέρω βοήθεια, είμαι βέβαιη πως συμφωνείτε, ότι δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο, κι επί πλέον υποθάλπει-καλλιεργεί το φαινόμενο της καθυστέρησης με τη μεταξύ άλλων ως άνω εις βάρος σας συνέπεια, βλάπτει δε το συνάδελφο μας γιατί δεν αναλογίζεται έγκαιρα αν έχει τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως δικαστικού λειτουργού και να πράξει, ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει στον εαυτό του.

Ο αριθμός των συναδέλφων μας που καθυστερούν, καίτοι μικρός έχει επίπτωση στο κύρος της απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα μας. Συνακόλουθα δε του καθενός από εμάς.

Δικαστικοί υπάλληλοι.

Αναγνωρίζεται από όλους τους αρμόδιους και κυρίως από τον Υπουργό Δικαιοσύνης η επιτακτική ανάγκη πλήρωσης των πολλών κενών θέσεων που υπάρχουν στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες όλης της χώρας κι εντεύθεν ότι παρέχετε την εργασία σας με συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες. Ψυχραιμία, Υπομονή και Προσοχή.

Κατά τη διαβεβαίωση των αρμοδίων στον Υπουργό σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του έτους που διανύουμε θα προσληφθούν νέοι συνάδελφοι σας.

 Με εκτίμηση προς όλους σας

Μαρία Γεωργίου

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου»

NEO BANNER ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΣΙΤΑ

ΠΗΓΗ: DIKASTIKO.GR