Μέρος 1ο
Ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της 2-4-2022
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στην πρώτη της συνεδρίαση μετά την πρόσφατη εκλογή των νέων διοικήσεων συζήτησε, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της Δ.Βερβεσού, θέματα στρατηγικής και τακτικής στη δράση της Ολομέλειας κατά τη νέα θητεία της στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των δικηγόρων, της προστασίας και διεύρυνσης της δικηγορικής ύλης, της προάσπισης της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου.
2 Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, αφού εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στην αιφνιδιαστικά ψηφισθείσα με τροπολογία διάταξη της παρ.6 του άρθρου 187 ΠΚ περί εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε ομόφωνα, ως μέσο διεκδίκησης της πλήρους κατάργησης του άρθρου 187 παρ.6 ΠΚ, να εισηγηθεί στα Δ.Σ. των Δικηγορικών Συλλόγων την πραγματοποίηση στοχευμένης αποχής από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού για πράξεις πλημμεληματικού ή/και κακουργηματικού χαρακτήρα, εφόσον υπάρχει κατηγορία του άρθρου 187 ΠΚ με την εξαίρεση υποθέσεων όπου υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης. Σύμφωνα με την απόφαση, η ημέρα έναρξης της αποχής θα οριστεί με απόφαση κάθε Διοικητικού Συμβουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την 15/4/2022.
3 Επίσης, η Ολομέλεια, αφού συζήτησε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το σχέδιο του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, αποφάσισε να προτείνει στα Δ.Σ. των Δικηγορικών Συλλόγων πενθήμερη αποχή από τις δίκες συμφερόντων του Δημοσίου ως ένδειξη αντίδρασης στα σχέδια της Πολιτείας για αλλαγή του δικαστικού χάρτη της χώρας.
4 Η Ολομέλεια αναγνωρίζοντας την διαρκώς αυξανόμενη σημασία του portal της Ολομέλειας για την επαγγελματική δραστηριότητα του Δικηγόρου, αποφάσισε, κατόπιν πρότασης του Πρόεδρου του Δ.Σ.Π. Ηλ. Κλάππα, να αναβαθμίσει την ασφάλεια πρόσβασης κάθε δικηγόρου σε αυτό και την εξασφάλιση της χρήσης του αποκλειστικά και μόνο από τους δικηγόρους, με την καθιέρωση κωδικού μίας χρήσης για την είσοδο σε αυτό.
5 Την Ολομέλεια απασχόλησαν, επίσης, τα οξύτατα προβλήματα εξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι και οι πολίτες στα Κτηματολογικά γραφεία και Υποθηκοφυλακεία, τα ζητήματα που σχετίζονται με την καθυστέρηση καταβολής αμοιβών στις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας και η ανάγκη δημιουργίας νομικού προσώπου που οργανωτικά θα διαχειρίζεται η Ολομέλεια και το οποίο θα αναλάβει την πληρωμή των σχετικών αμοιβών.
Μέρος 2ο
Ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της 2-4-2022
Στη συζήτηση για τον ΕΦΚΑ, ανακοινώθηκε ότι ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας, ψηφίστηκε η διάταξη του άρθρου 76 ν.4915/2022 και όλοι οι Δικηγόροι, ανεξαρτήτως τυχόν οφειλών τους, θα έχουν ασφαλιστική ικανότητα ως 31-5-2022, η οποία δύναται να παραταθεί ως 28-2-2023, εφόσον πληρώσουν μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικής περίθαλψης του 2021. Επίσης, η Ολομέλεια εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον της για το κοινωνικό φαινόμενο της έμφυλης βίας, συζήτησε επί σχετικής εισήγησης παρεμβάσεις νομοθετικής φύσεως για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Όσον αφορά στη διαδικασία χορήγησης των νέων δωρεάν άυλων (απομακρυσμένων) ψηφιακών υπογραφών σε όλους τους Δικηγόρους, διευκρινίστηκε ότι θα ξεκινήσει την Τρίτη 05.04.2022 και, τέλος, ορίστηκε ο χρόνος διεξαγωγής των εξετάσεων των ασκούμενων Δικηγόρων, οι οποίες θα γίνουν προφορικά και ειδικά για τον Πειραιά θα διεξαχθούν στις 3-5 Ιουνίου 2022.
Ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κατάργηση της πρόσφατης διάταξης του άρθρου 187 παρ.6 ΠΚ
1.Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με απόφασή της ζήτησε την άμεση κατάργηση της διάταξης της παρ.6 ΠΚ του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης, όπως αυτή προστέθηκε με το ν. 4908/2022.
2.Πρόκειται για μια διάταξη που παρότι έχει τεράστια ποινική σημασία, ψηφίστηκε με τροπολογία χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους Δικηγορικούς Συλλόγους και τους άλλους φορείς της Δικαιοσύνης και χωρίς επεξεργασία ούτε από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής ούτε από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
3.Η διάταξη αυτή προβλέπει βαρύτατες δικονομικές συνέπειες (μη αναστολή και μη μετατροπή της ποινής και η άσκηση της έφεσης να μην έχει ανασταλτική ισχύ) για όποιον καταδικαστεί ότι οργανώθηκε με άλλον ή άλλους για τη διάπραξη ακόμη και πλημμελήματος, όπως η προσβολή της ιδιοκτησίας και της περιουσίας.
4.Με τη διάταξη αυτή ο νομοθέτης δείχνει, αφενός, δυσπιστία προς τον φυσικό δικαστή, καθώς του στερεί την εξουσία επιμέτρησης της ποινής με βάση τη βαρύτητα της συγκεκριμένης πράξης και τον βαθμό ενοχής του δράστη και, αφετέρου, υπονομεύει στην πράξη το σύστημα των δύο βαθμών δικαιοδοσίας, καταλύει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου και αυστηροποιεί απαραδέκτως την ποινική μεταχείριση του δράστη ακόμα και σε ήσσονος ποινικής απαξίας πράξεις.
5.Η συγκεκριμένη διάταξη με τον τρόπο διατύπωσής της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την καταστολή κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης. Μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις κατάληψης μαθητών ή φοιτητών σε εκπαιδευτικό χώρο, όπου μπορεί να βρεθεί σπασμένο τζάμι που θα χαρακτηριστεί φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ή αντίστοιχα σε μια απεργιακή κινητοποίηση ή σε μια διαδήλωση που κάποιος θα συλληφθεί για παράνομη αφισοκόλληση κ.ο.κ.
6. Η διάταξη αυτή δεν έχει θέση στο ποινικό μας δίκαιο, παραβιάζει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας στην ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, καθώς, όπως ορθά σημειώθηκε στην απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας, οι κατηγορούμενοι σε αδικήματα με μεγαλύτερη ποινική και ηθική απαξία, όπως η περίπτωση της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, έχουν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση απ’ ότι οι καταδικασθέντες για πλημμελήματα με βάση την διάταξη του άρθρου 187 παρ.6 ΠΚ.