facebook

Η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων επέβαλε πρόστιμο 405 εκατομμυρίων ευρώ στο Instagram για παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Το πρόστιμο, το οποίο είναι το δεύτερο υψηλότερο πρόστιμο σύμφωνα με τον GDPR μετά από ποινή 746 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Amazon, είναι το τρίτο για εταιρεία που ανήκει στην Meta και το οποίο επιβλήθηκε από την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή.

Σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ιρλανδική DPC επιβεβαίωσε το πρόστιμο αλλά αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια.

Η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή επέβαλε το πρόστιμο αφού χρειάστηκε να ενεργοποιήσει έναν μηχανισμό επίλυσης διαφορών για να επιλύσει τη συμβολή άλλων ευρωπαϊκών αρχών προστασίας δεδομένων σχετικά με την ποινή.

Η ποινή, η υψηλότερη επί του παρόντος για εταιρεία που ανήκει στην Meta – μετά από πρόστιμο 225 εκατομμυρίων ευρώ για το WhatsApp και 17 εκατομμύρια ευρώ για το Facebook – στοχεύει στην παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου των παιδιών από το Instagram, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των αριθμών τηλεφώνου τους.

Η ιρλανδική DPC έχει εν εξελίξει τουλάχιστον έξι άλλες έρευνες σε εταιρείες που ανήκουν στη Meta.

«Αυτή η έρευνα επικεντρώθηκε σε παλιές ρυθμίσεις που ενημερώσαμε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και έκτοτε έχουμε κυκλοφορήσει πολλές νέες δυνατότητες για να βοηθήσουμε τους εφήβους να είναι ασφαλείς και οι πληροφορίες τους απόρρητες», είπε ένας εκπρόσωπος της Meta. Συνεργαστήκαμε πλήρως με το DPC καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς τους και εξετάζουμε προσεκτικά την τελική απόφασή τους»

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο ΣΟΛΩΝ

 

ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI.GR